Ministr Pospíšil: zaplatit a odchod!

7. 07. 2008 10:27:20
Jelikož nemám jinou cestu, jak komunikovat s předním veřejným činitelem - ministrem spravedlnosti ČR JUDr. Jiřím Pospíšilem, činím tak touto cestou. Pane ministře, dlužíte mi zhruba jednosto korun českých. Protože z neznámého důvodu odmítáte převzít můj dopis oficiálně, jsem nucen požádat Vás takto veřejně o úhradu nákladů spojených s marnými pokusy kontaktovat Vás.
Obálka dopisu, který ministr Pospíšil odmítá prevzít
Obálka dopisu, který ministr Pospíšil odmítá prevzít
Dne 10. června t.r. jsem se obrátil doporučeným dopisem na ministra spravedlnosti ČR J. Pospíšila na adresu ministerstva, které je pověřen řídit. Obsah není v této souvislosti podstatný, ale buďte prosím ubezpečeni, že se týkal vážných témat resortu, který pan Pospíšil spravuje a týká se výkonu jeho ústavní funkce. Po několika týdnech, přesně 30. června, se mi řádně odbavená zásilka vrátila prostřednictvím České pošty, s.p. jako nedoručená. Na razítku mi sděluje pracovnice pošty Lucie Janoušková zaškrtnutím příslušné kolonky, že "Zásilka byla vrácena z důvodu označeného křížkem - nevyzvednuto".

Vláda nemá prázdniny, pan ministr neměl v uplynulých třech týdnech dovolenou... Takže se táži: pane ministře, chodíte do práce? Pokud Vás chce občan, instituce, kdokoli písemně a řádně kontaktovat, co musí udělat, abyste si laskavě převzal poštu? Kleknout si před úřad? Kempovat před vládou? Nahánět Vás po barech? Sjednat si služby New Deal Communications a jako kurýra angažovat pana Dalíka? Nebo co?!

Minulý týden jste v rádiu říkal, že na podzim připravujete "revoluční změnu" (!) v systému doručování soudních obsílek. Nemám nic proti revolučnímu nadšení, ale pro začátek by snad stačilo, kdybyste zreformoval svůj osobní přístup k přebírání pošty.

Jsem dík tomuto státu a jím krytým zlodějům nemajetný člověk. Přitom mám na krku mj. sto kusů dobytka a vrcholící práce na senech, takže nemám čas lítat pořád na poštu a sepisovat další traktáty. V souvislosti s marnou snahou Vás oficiálně a řádnou - obvyklou cestou kontaktovat, Vás, pane ministře Pospíšile, žádám, abyste mi - ze svého! nikoli z eráru - uhradil vzniklé náklady, jež plynou z opakované snahy Vám doručit dopis.

Výpočet dlužné částky:

poštovné za dva dopisy: 64,- Kč

obálky: 4,- Kč

papír: 8,- Kč

2 x cesta na poštu: 50,- Kč

C e l k e m 126,- Kč

Za dané situace se člověku vnucuje ošklivá myšlenka, že můj dopis odmítáte převzít záměrně. Jednak je krátce po odvysílání kauzy Nagy dokumentující poměry resortu, který spravujete. A co si budeme povídat, už několik let je mé jméno spojeno se snahou o očistu justice a zjednání spravedlnosti v případech justičních, zvláště konkursních podvodů. A Vy jste si asi s těmito šibaly už taky trochu smočil, že? Předminulý týden uveřejnil časopis Týden článek o tom, jak odcházíte z karlovarské právnické fakulty, kde jste učil mladé nezkažené duše mj. se Standou Křišťálem Grossem (ránysvatý...). Pan Gross byl ministrem a premiérem v době nejzuřivějšího řádění konkursních mafií, které působily za přispění a s tolerancí státu, který řídil. Onu vysokou školu ve městě česko-ruského zločinu a korupce vlastní lidé, kteří jsou podezřelí z účasti na okradení německého investora golfového hřiště Cihelny přes podvodný konkurs. A mé rodině zas jiná (?) partička konkursních gaunerů s napojením na privátní vysoké školy ukradla golfové hřiště Ještěd. To je ale náhodička...

U nás v hospodě Na růžku, když někdo dluží a ještě si dělá, co chce, chytne ho výčepní za flígr a se slovy: "Zaplať a vypadni!" letí provinilec na ulici. Silné vyjádření v titulku je, pane ministře, dáno jednak literárním žánrem, ale i mou skutečnou zlobou nad Vaším postupem. Vždyť Vy se chováte jako nějaký darebák, který nepřebírá poštu ve snaze vyhnout se platební povinnosti, nástupu výkonu trestu apod. Vzhledem k tomu, že jste nejvyšším výkonným představitelem resortu SPRAVEDLNOSTI v ČR, že spravujete veřejný úřad, rozhodujete o veřejných penězích, pobíráte mzdu i z mých daní i s ohledem na Vaše nevyjasněné vztahy s konkursními mafiány Vás vyzývám, abyste mi uhradil náklady s marnou korespondencí a rezignoval. V libovolném pořadí.

Autor: Aleš Vébr | pondělí 7.7.2008 10:27 | karma článku: 36.51 | přečteno: 9188x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 9.85 | Přečteno: 114 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.15 | Přečteno: 535 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 519 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 37 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5753
Soukromý zemědělec. Spolupracovník / "agent" TV Nova v kauze gangu šibalů z Vysočiny. Tvůrce golfového hřiště Ještěd. Jsem obětí konkursní mafie. Spolupracovník investigativního týmu Natvrdo (z toho důvodu tato fotka - po dohodě s redakcí). Aleš Vébr - lovec šibalů www.alesvebr.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...