Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úřad neúřad, Čunkův nečunkův - kradem dál!

AKTUALIZOVÁNO 07.00! Toto není blog ve stylu: můj názor, dojmy, pocity ... Vyzkoušíme na idnes poprvé blogovat formou investigativní publicistiky. Vše postavíme na nových faktech! I s použitím zpravodajského "aktualizováno"... Téma je jasné: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR (MMR) se včera důrazně ohradilo proti zprávě české pobočky mezinárodní protikorupční organizace Transparency International (TIC), že se úřad pod vedením Jiřího Čunka téměř rozpadl. MMR organizaci označilo za "jednoznačně nedůvěryhodnou instituci", která se svými výroky ke kauze Čunek "zdiskreditovala" a obvinilo jí z možného poškozování zájmů ČR. Server Tyden.cz pak dnes přinesl závažnou informaci, že Čunek i po odchodu z vlády bydlí v luxusním ministerském bytě zadarmo.

Tam za reklamním jezdcem je pouze část (ex)ministerského hájemství J. Čunka, ale i jeho byteček, o kterém se ještě bude diskutovat jako o vsetínských socálních dávkách... Ale dnes to tam vše už řídí jiní kofři...www.cot.cz Dokladem stávajícího fungování MMR budiž včerejší obsazení důležité pozice šéfa hospodářské správy této instituce Vladimírem Vihanem. Ten se do veřejného povědomí zapsal především jako někdejší starosta Prahy 1, kterého po mnoha majetkových čachrech vrcholících podivným pronájmem Karlova mostu na privátní firemní večírek odvolala z funkce i vlastní strana. Věc byla tak výjimečná, že ODS tak učinila dokonce krátce před komunálními volbami, takže Vihan ze strany ještě odešel, založil si jinou platformu a s tou ve volbách propadl...
Tento pan Vihan se nám tedy po roce vrací ke své nejoblíbenější činnosti - hospodařit s veřejným majetkem v centru Prahy. A že ho ("Čunkovo") ministerstvo nemá málo - když se ze Staroměstského náměstí od Husa podíváte dolů směrem k řece, tak jde mj. o všechny budovy na náměstí proti vám, ale i o domy v Pařížské ulici a naopak vpravo za rohem (až po ul. Salvátorská). Nemá cenu nyní spekulovat o tom, na kolik miliard by daný majetek ocenili realitní znalci. MMR též vlastní další velký dům přímo na Můstku a nějakou nemovitost i v atraktivních Vinohradech.
A nejde jen o pražské baráčky, ale i o to jak a s čím se hospodaří v nich. Sedí v nich několik set úředníků a ti ke své práci potřebují kanceláře, nábytek, kancelářské vybavení .... prostě veškerý servis potřebný špičkovému úředníkovi ČR v 21. století pro jeho bezpochyby špičkovou práci.

Včera odvysílali Reportéři ČT materiál o "ztracených" 200 evropských miliónech v souvislosti s působností MMR. Ten ve své první polovině rovněž odhaluje, jak kvalitně se na tomto strategickém úřadu v současnosti pracuje ...

Nehodlám tuto záležitost nikterak politizovat (ve stylu kdo má být či nebýt ministrem nebo jestli J. Čunek je či není vinen z pohledu trestního práva) a je jen záležitostí premiéra, vlády a jejích stran, jak se k rozvratu MMR postaví. Není přece možno politické problémy či strkanice v koalici nadřadit zájmům státu a nechat jej rozkrádat. A není tedy ani možno čekat, až "věci vyhnijí", až se vrátí další z aktérů hry z Bali apod. V mezidobí se činí jménem státu závažná rozhodnutí, kterými stát, jeho majetek, zájmy a jeho občané trpí.

Aktualizace 17.15:

Ředitelem úřadu MMR jmenoval Jiří Čunek na počátku svého vládního působení bývalého starostu Třeboně Jiřího Houdka (rovněž KDU-ČSL). A ten se postaral o to, že ani jeden z nich bytově nestrádá. Pan Houdek se s exstarostou Prahy 1 (tedy jím dostrčeným novým šéfem hospodářské správy MMR) zná mj. z dob společného působení ve Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

Jiří Houdek propadl v komunálních volbách a na jihočeské radnici ho nahradila velká koalice ODS - ČSSD. Podobně zhrzený je asi exstarosta Prahy 1 V. Vihan (toho se zas zbavila vlastní ODS). U lidovců platí taková nepsaná zásada - jsi neúspěšný v komunální politice, dáme ti funkci ve státním eráru. A vzájemně se podržíme v "krizi". A tak za Čunkova ministerského působení získal Houdek krásné a nákladně zrekontruované bydlení v budově MMR na Malé Straně.A sám se revanšoval, když byl šéf odejit. MMR podepsalo s předsedou lidovců nájemní smlouvu na skutečně exkluzivní byt 4+1 v absolutním centru Prahy (pro hnidopichy - nejde o Staroměstské náměstí, ale o přilehlou Salvátorskou ulici). Pointa je v cenách, za které si z daní bydlení pro naše venkovské lidovce platíme všichni ... Budu aktualizovat za hodinu.

Aktualizováno 18.30:

Lidové noviny napsaly 1. prosince v článku o tom, že i po svém odvolání z vlády J. Čunek užívá ministerský byt mj. toto: "Podle svého mluvčího Martina Horálka a ředitele kabinetu ministra pro místní rozvoj Jiřího Houdka však ode dne své demise platí „standardní komerční nájem". Kolik to měsíčně činí a zda Čunek s ministerstvem uzavřel nájemní smlouvu na dobu určitou, či neurčitou, však včera ani jeden z nich LN sdělit nedokázal."
To je od pánů Houdka a Horálka čistá lež! Než se ale dostaneme ke "standardnímu komerčnímu nájmu" za výtečný byt 4+1 u Staromáku, podívejme se, co této transakci předcházelo: státní prostory spravované MMR v centru Prahy skýtají mnoho místa pro kanceláře, ale i pro ubytování. Na to přišli už předchůdci J. Čunka. A tak se do nich investovaly třeba za ministrování P. Lachnita (ČSSD) nebo P. Němce (US-DEU) DESÍTKY miliónů korun. Tyto prostory pak obývali i ministři jiných resortů - například Palas a Zgarba (oba ČSSD).
Vedle toho stát poskytuje nižším úředníkům další ubytování. Jedno z nich MMR provozuje v Letenské ulici - na malostranském břehu Vltavy. I tam se v posledních měsících řádně investovalo. Třeba jeden nedávno nákladně zrekonstruovaný byteček si nechal předělat Jiří Houdek, pravá ruka J. Čunka, po příchodu z Třeboně (ani tam není pokud jde o bydlení nepopsaným listem). Nový nábytek alá Ludvík XIV musel ven a za stovky tisíc se předělávalo znovu. No ale neberte to všechno za 140 Kč /den, když jste pravou rukou bratra ministra ...

Zkuste si, prosím, tipnout, za kolik pořídíte skvěle vybavený byt 4+1 s obytnou plochou cca 130 m2 v centru Prahy (garážování zajištěno v místě). Kolik za něj platí J. Čunek Vám mohu prozradit už nyní. NULU! A kolik za něj platíte Vy ze svých daní ...?
Tak zase za hodinu ...

Aktualizováno 19.25:
Jiří Čunek jako neministr "platí" za byt v Salvátorské ulici, Praha sestávající z: kuchyně, 4 pokojů, předsíně, komory, koupelny a WC o celkové výměře obytné plochy 132,52 m2 nájemné ve výši 15.934,- Kč!
Nechme nyní stranou fakt, že vám realitky potvrdí, že se jedná o bydlení v dané lokalitě s tržním nájemným někde mezi 50.000,- až 100.000,- Kč. Ta pravá show teprv začíná!
Uvozovky ve slově "platí" platí doslova. Pan Čunek neplatí nic! Vše platíme my, daňoví poplatníci, prostřednictvím Senátu ČR a jeho příspěvku na bydlení senátorů. Koumesové pana Houdka byli tak důmyslní, že vymysleli způsob, jak exministr nebude za bydlení platit ani korunu ze svého. K výše uvedené částce přihodili 1.066,23 Kč měsíčně za služby (voda, plyn apod.) a světe div se! Úhrnem se s náklady na luxusní bydlení dobral pan senátor Čunek na částku 17.000,- korun, což je přesně hranice státního příspěvku na bydlení pro senátora....

Aktualizováno 07.00:

Na ministerstvu rozvratu dochází až k nechtěně obskurním záležitostem: stranický a ministerský guru J. Čunek má celkem vážné problémy s vysvětlováním podezření ze zneužívání sociálních dávek. Odkud si myslíte, že si J. Čunek s J. Houdkem přivedli třeba nového státního úředníka zodpovědného za kancelářský majetek na ministerstvu? Z pracáku. Ovšem má tu správnou stranickou legitimaci ... 

 

Další informace k tématu přináší dnešní Lidové noviny a celý příspěvek najdete na http://www.alesvebr.cz/komentare/clanek.php?c=urad_neurad-cunkuv_necunkuv a závěrečný komentář na: http://vebr.blog.idnes.cz/c/18681/Odted-budu-ministrem-ja-bratre.html

Autor: Aleš Vébr | úterý 11.12.2007 15:50 | karma článku: 26,99 | přečteno: 2935x
  • Další články autora

Aleš Vébr

Plzeňský masakr práva (a státu)

Mám toho na román. Ale přečtěte si, prosím, alespoň v několika bodech, kam všude sahají chapadla mafie kolem plzeňských práv a jejich bosse Milana Kindla. A pak si to hoďte...

12.10.2009 v 11:35 | Karma: 48,77 | Přečteno: 53874x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Dělá největší prasárny D. Rath?

Fackovací panák MFDnes a řady blogerů David Rath na sebe vzal z pohledu médií snad všechny hříchy socdem hejtmanského světa. Přitom se odehrávají v krajích zvěrstva, vedle nichž je i Bušinovo šibalství takovým kriminálně-politickým softpornem...

17.7.2009 v 11:38 | Karma: 38,79 | Přečteno: 7077x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Výročí smrti Pavla Wonky=hanba "demokracie"

Včera uplynulo 21 let od tragického úmrtí Pavla Wonky. Mechanika z Vrchlabí, signatáře Charty 77, poslední oběti komunistického režimu. Toto výročí dokumentuje ubohost postbolševického establishmentu.

27.4.2009 v 15:10 | Karma: 34,15 | Přečteno: 4389x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Žebráme o plyn, přitom Nory okrádáme..

Nedávný ruský plynový blackout nasměroval naděje celé Evropy k norské alternativě. České předsednictví EU tak učinilo ze své "E"nergetické priority správně jako akční superprioritu otázku zabezpečení v oblastech elektriky a strategických surovin.

26.2.2009 v 8:40 | Karma: 45,05 | Přečteno: 18738x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

S kriminálem (a MS) na krku

Před dvěma týdny jsem stanul před soudem v postavení žalovaného. Poprvé. Pokud pocházíte z uspořádaných rodinných, sociálních, sexuálních i jiných poměrů, je to vskutku jedinečný zážitek. Zvláště ve městě, jež je synonymem zločinu, a v němž začala největší sportovní show české historie..

20.2.2009 v 9:20 | Karma: 30,93 | Přečteno: 2945x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrchní soud rozhodne o odvolání muže, který dostal devět let za týrání družky

25. dubna 2024  8:49

Olomoucký vrchní soud dnes rozhodne o odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:38

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5753x
Soukromý zemědělec. Spolupracovník / "agent" TV Nova v kauze gangu šibalů z Vysočiny. Tvůrce golfového hřiště Ještěd. Jsem obětí konkursní mafie. Spolupracovník investigativního týmu Natvrdo (z toho důvodu tato fotka - po dohodě s redakcí).


www.alesvebr.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy