Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z učebnice korupce 2. - pereme špinavé peníze

Naše firma přišla nečestně k nějakému jmění. Korupcí, vydíráním, podvodem, přeprali jsme špinavé peníze někoho jiného nebo alternativní formou participace na zločinu, to je jedno. Co teď s nimi? Máme oficiálně vysoké příjmy a daně by z toho platil jen debil... Jste tak trochu v situaci Františka Procházky s jeho půlmiliardou. Jak vše zlegalizovat? Navíc jste a chcete zůstat v Česku, tolik jako žižkovský loupežník jste se zas nenabalil a hlavně za sebou nechcete pálit mosty a dožít osudem psance ...

Ukrajinci? Pochybné firmy? Proč?! Vyperte to přímo pres soud ...KS v ÚnL

Je pak jasné, že ten ne zrovna legální příjem nemáte na účtu (cash) celý. Jakmile se pohybujete na šikmé ploše, tak se vám po ní větší či menší část "příjmu" rozkutálí po cestě (úplatky, nestandardní režie apod.). Jenže to berňák zajímat nebude.
Český právní řád a hlavně životní realita ČR vám i tak nabízí mnoho příležitostí. Po léta nejběžnější je nákup fiktivních faktur. Stručně řečeno: tuto zastaralou a nepříliš praktickou variantu nedoporučuji pro větší akce a seznam podvodníků či ukrajinských kopáčů ("jednatelů" příslušných firem), kteří se tímto byznysem zabývají, zde tedy nenajdete. Finančákům to bije do očí, nechává po sobě zbytečné stopy a nedivte se, když při tom naopak někdo obere vás...
Úmyslně zde nyní vynechám polosvět off-shorek a "daňové optimalizace", jak funguje u českých firem, protože tomu se budeme věnovat ve zvláštní kapitole praktických rad.
Jsou mezi námi i sekáči, kteří se s tím tak moc nemazlí a jsou jim všechny tyto úvahy k smíchu: platí si prostě přímo pracovníky finančních úřadů. Je po starostech s praním... No a existuje i jeden superexpert, který snad nepotřebuje ani to a umí si všechno zařídit přímo u ministra. A mít to dokonce posvěceno i od jeho nástupce, politického rivala (?!). Ale pan Dvořák tyto začátečnické rady do světa českých lumpáren asi nepotřebuje...


Můj TIP spočívá ovšem někde jinde! Konkurs! Nikoli váš, ale jiného subjektu. Od zasvěcených jsem během několikaletého pátrání zjistil, že právě to byl jeden z důvodů vzniku tzv. konkursní mafie. Dokonalý způsob, jak pomoci legalizaci gigantických příjmů z podvodů kolem LTO, privatizačních zločinů 90ých let, ale i prostituce, drog apod.
Tento systém je spojený mediálně hlavně s ústeckým soudcem Berkou. Chci ovšem upozornit, že zdaleka se netýkal jen osob postavených v "jeho" procesu před táborský soud, a že monitorujeme jeho přetrvávající oblibu zvláště v severních, středních a východních Čechách, na jižní Moravě a v Praze.
Vychází se z jednoduché premisy: když už je někdo v konkursu (tedy v rakvi před pohřbením), tak je jedno, jestli mu mezi dluhy naflákáte ještě milión nebo miliardu navíc. Nebožtíkovi úplně: to je jako, jestli mu vadí, že ho usmrtila jedna kulka nebo provrtalo patnáct zásobníků samopalu. A ostatní z toho vlastně těží: soudce, který popravu (konkurs) nařídil se může pýřit, jak obrovsky předlužený vřed odřízl od blaha společnosti. Konkursní správce uvítá pořádné závazky taktéž, protože se mu pak lépe vyjednává (čachruje) s jejich držiteli a snáze tlačí na úpadce. Ostatní (řádní) věřitelé jsou celkem out, byť jim zákon dává možnost vyjádřit se k ostatním závazkům úpadce. Jak by asi mohli prokázat, že vaše pohledávka není skutečně vaše či v proklamované výši? Ještě by na sebe ukázali prstem, že toho vědí o dlužníkově podnikání až podezřele moc. Raději budou mlčet, nebojte. Navíc, vy máte v rukou trumf: správce za zády. A pokud ten do hry (hmotně) zainteresuje i dohlížejícího soudce (tedy toho, kdo si správce k akci sám vybral), jste za vodou úplně. Výsledný koktejl je pro ostatní smrtelný a celá vaše čistící partie neprohratelná.
Při každém krajském soudu najdete na internetu seznam správců konkursní podstaty (SKP). A v něm nejroztodivnější směsici jmen: zločince, StBáky, advokáty více či méně úspěšné, podnikatele (vaše konkurenty, ale třeba i kupmány!) různých oborů, pochybné existence... Pokud podnikáte ve větším rozsahu než správkou bot na venkovské návsi, je pravděpodobné, že někoho z toho seznamu znáte. To už máte napůl vyhráno, domluva bývá rychlá a oboustranně uspokojivá.
Se svým prostředníkem do světa justičních zločinů už pak snadno rozeberete další varianty postupu: někdy stačí, aby vás připojil k nějakému "svému" již probíhajícímu konkursu. To jen vysmahnete fakturu(-y) v potřebné výši, správce vám je v řízení uzná jako závazek úpadce (toho nebožtíka) a vy se s ním bokem vyrovnáte. Moc to většinou nestojí, náklady SKP na tuto operaci jsou limitní nule a navíc je stejně uspokojen honorářem z umrlcova majetku. Obdobně vlastně i vy můžete v rámci dělení tohoto majetku coby bonus přijít k prostředkům, na něž byste jinak neměli žádný nárok.
Jindy zvolíte rafinovanější variantu: zřídíte či koupíte zadlužené s.r.o.-čko (s vlastním bílým koníkem, pochopitelně). To pak pošlete do kopru i se všemi (= vašimi) "závazky". Domluvený správce činí machinaci vlastně neprůstřelnou.


Genialita těchto konkursních fíglů spočívá v absolutní čistotě praní. Součástí konkursu je totiž soudní dohled a  proces je završen soudním rozhodnutím, které jej jako celek i všechny dílčí kroky legalizuje. Takže: budete mít na svůj fiktivní miliónek či miliardičku posvěcení nejvyšší možné - tedy soudní - autority a vám už nezbývá než si proprané penízky odepsat z daní a užít pro další české nekalosti...

Autor: Aleš Vébr | sobota 8.12.2007 22:38 | karma článku: 27,13 | přečteno: 3352x
  • Další články autora

Aleš Vébr

Plzeňský masakr práva (a státu)

Mám toho na román. Ale přečtěte si, prosím, alespoň v několika bodech, kam všude sahají chapadla mafie kolem plzeňských práv a jejich bosse Milana Kindla. A pak si to hoďte...

12.10.2009 v 11:35 | Karma: 48,77 | Přečteno: 53874x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Dělá největší prasárny D. Rath?

Fackovací panák MFDnes a řady blogerů David Rath na sebe vzal z pohledu médií snad všechny hříchy socdem hejtmanského světa. Přitom se odehrávají v krajích zvěrstva, vedle nichž je i Bušinovo šibalství takovým kriminálně-politickým softpornem...

17.7.2009 v 11:38 | Karma: 38,79 | Přečteno: 7077x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Výročí smrti Pavla Wonky=hanba "demokracie"

Včera uplynulo 21 let od tragického úmrtí Pavla Wonky. Mechanika z Vrchlabí, signatáře Charty 77, poslední oběti komunistického režimu. Toto výročí dokumentuje ubohost postbolševického establishmentu.

27.4.2009 v 15:10 | Karma: 34,15 | Přečteno: 4389x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Žebráme o plyn, přitom Nory okrádáme..

Nedávný ruský plynový blackout nasměroval naděje celé Evropy k norské alternativě. České předsednictví EU tak učinilo ze své "E"nergetické priority správně jako akční superprioritu otázku zabezpečení v oblastech elektriky a strategických surovin.

26.2.2009 v 8:40 | Karma: 45,05 | Přečteno: 18738x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

S kriminálem (a MS) na krku

Před dvěma týdny jsem stanul před soudem v postavení žalovaného. Poprvé. Pokud pocházíte z uspořádaných rodinných, sociálních, sexuálních i jiných poměrů, je to vskutku jedinečný zážitek. Zvláště ve městě, jež je synonymem zločinu, a v němž začala největší sportovní show české historie..

20.2.2009 v 9:20 | Karma: 30,93 | Přečteno: 2945x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5753x
Soukromý zemědělec. Spolupracovník / "agent" TV Nova v kauze gangu šibalů z Vysočiny. Tvůrce golfového hřiště Ještěd. Jsem obětí konkursní mafie. Spolupracovník investigativního týmu Natvrdo (z toho důvodu tato fotka - po dohodě s redakcí).


www.alesvebr.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy