Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Modlitba pro partu

Pondělní pořad Reportéři ČT uveřejnil reportáž o útocích a šikaně novinářů od vedení města Třebíč. V Praze téhož dne začal soud s někdejšími vysokými vládními úředníky obviněnými z útoku na evropské dotace v řádu stovek miliónů korun. Vše se vším souvisí. Všichni jsme jedna parta. Šibal nešibal ... A i v tomto případu narazíme nakonec na kultovní postavy českého politického podsvětí: Doležela, Péťu apod.

Bývalý starosta Budišova L. Péťa. Přítel místostarosty Třebíče M. Maška - toho, který mlátí novinářům do kamer.www.cssd.cz Začalo to napadením regionálního žurnalisty Františka Ryneše pídícího se po zákulisí jednoho radničního výběrového řízení, pokračovalo trapnou show páně starosty a jeho poskoků přímo před televizním objektivem, zneužitím městské policie a vyústilo napadením štábu ČT místostarostou Třebíče.

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/01.10.2007/207452801240037-21:30-1-reporteri-ct.html

(musíte, bohužel, vyčkat či přeskočit až na druhou reportáž v čase cca 11.40; ale i úvodní téma termitích prebend je v ČR nadčasové...)

Na jednu stranu by se dalo říci: plácnutí do kamery - co to dneska je? To snad dělá běžně každý Řepka... Vezměme si skutečně riziková prostředí pro žurnalisty - války, občanské nepokoje, fotbaloví (sic!) rowdies, setkání s rozzuřeným premiérem apod. Tam jde o holý život! O zdraví. Ale to nikterak neomlouvá třebíčskou vrchnost. Ani to, že redaktoři ČT pojali svůj materiál trochu narcistně a v průběhu reportáže jim kamsi utekla základní dějová linka - jsou tedy důkazy o tom, že na radnici v souvislosti se stavbou supermarketu kradou resp. páchají nějaké nekalosti?!

Není od věci si připomenout zřejmě už zapadlou skutečnost, že město Třebíč hrálo relevantní roli i v kauze nedalekého Budišova. Před rokem jsme ještě touhle dobou plánovali s jeho starostou L. Péťou, jak necháme zmastit neposlušného architekta Ukrajinci. Dědeček Hříbeček pak skončil i s několika kumpány ve vazbě, ale z ní je po čase zas pustili. Letos v dubnu přešel do zásadní protiofenzívy! Nejen že přece on nic neprovedl, ale ještě začal spřádat plány a trestní oznámení proti architektovi, jemuž před tím usiloval o zdraví (život?). Svolal k tomu účelu i velkou tiskovku a na ní ho přišel podpořit ... kdo? Řepkoidní bijec kamer místostarosta Třebíče Miloš Mašek!

http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=17.04.2007&238m=p&238p=TNOVINY&238v=54326

Jsou to dávní parťáci nejen z projektu Bono Publico, ale i ze stranických orgánů (oba ČSSD). A právě z tohoto prostředí si kdysi St. Gross vytáhl do Prahy pravou ruku "Zdenála" Doležela (pochází z nedalekého Velkého Meziříčí, kde postoupil začátkem tisíciletí i svou první 300 tisícovou defraudaci) a z třebíčské politické líhně zamířila na ministerstvo připravovat systém čerpání evropských dotací Věra Jourová.

Právě včera začal v Praze jeden z prvních soudů (kolik nás jich bude v následujících letech ještě čekat, když má během příštích sedmi roků  doputovat do ČR z EU gigantických 750 mld? ...) kolem případu pokusu o zneužití evropských peněz při podpoře podnikání v problémových českých regionech. Jde tu bratru o více než 200 miliónů a obžalována je skupina lidí kolem bývalého ministra pro místní rozvoj P. Němce (US-DEU) v čele s jeho někdejším náměstkem. A zrovna do téhle party dorazila před pár lety V. Jourová z Třebíče získat pražské ostruhy při práci s eurodotacemi.

Spojkou mezi oběma případy je mj. právě bývalá úřednice MÚ v Třebíči a později MMR ČR (náměstkyní se stala až za J. Paroubka, když si s obžalovaným exnáměstkem ministra Němce Formanem na úřadě prohodili funkce a kanceláře); ta, která v poslední době intenzivně obchází média včetně populárního pořadu J. Krause na ČT s tezí o své nevině v kauze šibalů z Vysočiny.

A je tu ještě advokát, který seděl na zmíněné tiskové konferenci přímo vedle exstarosty Péti a jinak funguje jako obhájce hlavního obviněného ve včera zahájeném případu zneužitých peněz kolem podnikatelských fondů (nadací) při MMR. Přímo mezi těmito dvěma (shodou ? okolností stíhanými lidmi) je pak ještě užší a letitá vazba... A byla to právě V. Jourová, která přiznává, že sama doporučila Péťovi zapojit do dotačních plánů kolem zámku Budišov i Třebíč, aby tak  projekt získal více potřebných bodů při úřednické proceduře.

Třebíč je bezpochyby hezké město (vždyť je i v programu UNESCO). Hlavně dík svému historickému dědictví, z nějž se nynější mocipáni snaží urvat vlastní prospěch, co jen jde. Ale městu se nevyhýbá ani současné umění. Zmiňuje ho ve známém songu Motlitba pro partu třeba skupina Tři sestry (její logo a možná i název pro svou partu by si mohli vypůjčit do štítu šibalové z Vysočiny všech partajních barev, bylo by celkem trefné):

"...Voňavý holky, karty, placatý káry
Hory, motorku, řízek a lakovaný máry
Prastarý vína, stříbro, humry, slávky
Abelovi od kokaina sociální dávky
Vránovi pádlo a rum pro Korkorána
V Třebíči na recepci překvapení zrána
Moře do Písku, sobě malý pole ropy
A aby tu Tři sestry dlouho zanechaly stopy..."

Ano, k mamonu a ke zlatému teleti se modlí regionální politici na Vysočině. Každý by si přál aspoň malé naftové políčko a tak se o své místo na slunci vyvolených rvou hlava nehlava.

Oni to totiž ti velkokoaliční partneři na třebíčské radnici mají vůbec nějak s novináři těžké. Když se podíváte na stranické stránky tamní ODS (dole v odkazech), zjistíte, že pan starosta a současně místní stranický šéf Uher nedělá snad nic jiného, než že napravuje "lži" médií... Co taky jiného, když oni politiku v Třebíči pytlíkují po svém. ODS vládne v menšinové koalici s ČSSD a KDU-ČSL, ale když potřebují něco důležitého prohlasovat, pomůže jim tvrdit muziku "opoziční" KSČM. Celé tohle Palermo made in Vysočina pak graduje televizním doznáním figurky z místní galérky se zřejmě nomen omen přezdívkou "Hrobař" o tom, jak gauneři z ulice pomáhají své vrchnosti "domlouvat" radničním kverulantům... Tímto vším se mi jen potvrzují i po roce slova L. Péti, který se mi často a rád chlubil, jak mají "zmáklou" (= šibalstvím prorostlou) celou Vysočinu - bez ohledu na partaje; všichni v tom jedou. A když je třeba, mají po ruce pěsti - vlastní či najaté.

Podívejte se, v případě zájmu, na oficiální stránky Třebíče. I na nich je patrné, že místo aby byl internet využíván k propagaci města, jeho krás, předností etc., tak z nich jsou schopni místní papaláši udělat spíš úřední věstních svých zájmů. K tomu si můžou rovnou založit nějakou adresu ve stylu www. blabolyzTrebice.cz ...

A když už jsme u internetu: kdo máte vlastní web, jistě víte, že existuje takový šikovný pomocník - google/analytics - a ten vám odhalí hodně o návštěvnících stránek.  Tak třeba u těch mých patří připojení z Třebíče dlouhodobě do TOP 10. Na Vysočině mě mají rádi :-) Podobně jako třeba v Ústí nad Labem, Liberci nebo Litoměřicích, ale na severu musí ještě přidat - zdaleka neluxují všechna zákoutí stránek tak důkladně jako ctitelé z  Třebíče. Tamní připojení hosté mají absolutní primát v Pages/Visit i v návratnosti na web...

A tak už vím kam na dovolenou spojenou s kurzy bojových umění a jejich praktickou aplikací. Jedu na Vysočinu! "V Třebíči na recepci překvapení z rána...", bude to takové clouseauovské až zpoza pultu vylétne v bojovém gestu někdo z šéfů města coby Kato. Ale to už jsme vlastně zas u jiného šibala ...

Aleš Vébr

info@alesvebr.cz

(veškeré potřebné odkazy naleznete dole v sekci "Související články")

Autor: Aleš Vébr | úterý 2.10.2007 9:50 | karma článku: 15,87 | přečteno: 1566x
  • Další články autora

Aleš Vébr

Plzeňský masakr práva (a státu)

Mám toho na román. Ale přečtěte si, prosím, alespoň v několika bodech, kam všude sahají chapadla mafie kolem plzeňských práv a jejich bosse Milana Kindla. A pak si to hoďte...

12.10.2009 v 11:35 | Karma: 48,77 | Přečteno: 53874x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Dělá největší prasárny D. Rath?

Fackovací panák MFDnes a řady blogerů David Rath na sebe vzal z pohledu médií snad všechny hříchy socdem hejtmanského světa. Přitom se odehrávají v krajích zvěrstva, vedle nichž je i Bušinovo šibalství takovým kriminálně-politickým softpornem...

17.7.2009 v 11:38 | Karma: 38,79 | Přečteno: 7077x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Výročí smrti Pavla Wonky=hanba "demokracie"

Včera uplynulo 21 let od tragického úmrtí Pavla Wonky. Mechanika z Vrchlabí, signatáře Charty 77, poslední oběti komunistického režimu. Toto výročí dokumentuje ubohost postbolševického establishmentu.

27.4.2009 v 15:10 | Karma: 34,15 | Přečteno: 4389x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Žebráme o plyn, přitom Nory okrádáme..

Nedávný ruský plynový blackout nasměroval naděje celé Evropy k norské alternativě. České předsednictví EU tak učinilo ze své "E"nergetické priority správně jako akční superprioritu otázku zabezpečení v oblastech elektriky a strategických surovin.

26.2.2009 v 8:40 | Karma: 45,05 | Přečteno: 18738x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

S kriminálem (a MS) na krku

Před dvěma týdny jsem stanul před soudem v postavení žalovaného. Poprvé. Pokud pocházíte z uspořádaných rodinných, sociálních, sexuálních i jiných poměrů, je to vskutku jedinečný zážitek. Zvláště ve městě, jež je synonymem zločinu, a v němž začala největší sportovní show české historie..

20.2.2009 v 9:20 | Karma: 30,93 | Přečteno: 2945x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5753x
Soukromý zemědělec. Spolupracovník / "agent" TV Nova v kauze gangu šibalů z Vysočiny. Tvůrce golfového hřiště Ještěd. Jsem obětí konkursní mafie. Spolupracovník investigativního týmu Natvrdo (z toho důvodu tato fotka - po dohodě s redakcí).


www.alesvebr.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy