Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč fandit právě Šebrlemu

Český atlet Roman Šebrle vstoupí za několik hodin do druhého dne letošního sportovního vrcholu - desetibojařského klání na MS v Ósace. Jsme zvyklí fandit a pouštět uzdu emocím kdekomu, jen když má na sobě dres s lvíčkem. Tvrdím ovšem, že málokdo zaslouží naší skutečnou úctu a podporu tak jako Šebrle. A na základě osobní zkušenosti s ním odcházím brzy spát, abych mohl v noci projevit podporu alespoň mačkáním palců u televize.

Roman Šebrle na golfovém hřišti Darovanský Dvůr.www.alesvebr.cz

Motto:

"Kdo běhá, cvičí, klouby si ničí.
Doktore, jen jí to klidně řekněte.
Kdo tu byl včera u vás pro berle:
Tomáš Dvořák a Roman Šebrle."

Kabát - CD Corrida - Kůže líná od Kolína

Atletický desetiboj je skutečně královská sportovní disciplína. Když sleduji výkony, dřinu a um Romana nebo třeba cyklistů, kteří během pár dnů překonají hřebeny Alp i Pyrenejí na Tour de France, vybavím si paradoxně mimoděk i sportovní ufňukance  z jiných odvětví sportu. Ty různé Beckhamy, Kurnikovové a další vyvoněné marketingové primadony. Vzpomenu si na (přiznávám že dobrovolné a masochistické) utrpení při sledování "cinklé" české fotbalové ligy a na ty lenochody s královskými platy... Jenže Šebrle je jiná liga - ve všem!

Než obejdete golfovou 18-ku, posvačíte po hře apod., strávíte se spoluhráčem cca 6 hodin. S desetibojařským šampiónem se mi to povedlo před třemi lety:

http://www.golf.cz/redakceDet.aspx?id=62253700&sid=20542638&jis=8100&cc=5935C732B95F029565C1810E91770B98

S Romanem to byl skvěle strávený čas.  Jednak sportovně: měl po zimním soustředění v JAR, kde krom předolympijského tréninku svých disciplín piloval na dokonalých hřištích i golfovou techniku. Hrál výborně - byla radost sledovat každou jeho ránu, soustředění, zodpovědný přístup ke (de facto) sranda-mači. Ale třeba i to, jak byl nespokojen s každou nedokonalostí, jak vše ve hře stále rozmýšlel a řešil každý detail...

Ještě víc mne ale překvapil jako člověk. Jsme zhruba vrstevníci a třicátníky byli i naši parťáci ve "flajtu". Ač jsme se viděli poprvé, prožili jsme všichni velmi zábavné odpoledne. Hlavně díky Romanovi. Byl uvolněný, zábavný, společenský, komunikativní. Ale to je hodně lidí - při golfu i třeba v hospodě. V čem je tedy on jiný?

Je to prostě FORMÁT! Nevím, proč má většina lidí (teď mluvím o chlapech) chorobné nutkání chovat se doma jinak, jinak zas třeba v práci či na veřejnosti a v úzkém kruhu se nakonec projevit v nedbalkách jako úplný trotl...?! Roman byl přesně takový, jako ho známe z médií. Milý, zábavný a přitom otevřený; ale stejně "charakter". Málokdo mluví i zcela neformálně třeba o manželce, rodině nebo o soupeřích tak hezky jako on. Zrovna tak si nevybavuji nějaké sprosťárny, trapnosti nebo potřebu čímkoli "mezi námi chlapy" machrovat...

V této souvislosti nemohu nevzpomenout na jiný golfový "zážitek". Někdy před partičkou s RŠ jsem hrál na turnaji ve skupině s jedním o generaci starším manažerem - takovým tím novodobým (byť postbolševickým) panem boháčkem za cizí peníze. Dokonce ho možná znáte i z médií, protože své podnikatelské rozumy dává rád k dobru třeba v televizi. Ještě dnes mám nutkání ke zvracení, když si vzpomenu, že snad půlku té VIP (!!) akce byl schopen strávit vnucováním "vtipů" výhradně na téma ženské menstruace ... Turnaj jsem tenkrát parádně projel, obtloustlý pan manažer (takový ten důležitý fouňa, který nakonec rozhoduje třeba i o tom, jestli a jakými penězi bude sponzorován například Šebrle)  mne dokonale rozhodil...

Strávil jsem s Romanem Šebrlem pár hodin (a pak pár vyměněných emailů), ale dalo mi to víc, než letitá známost s někým jiným. Je to frajer!

Aleš Vébr  ales.vebr@quick.cz

PS: Gratulace, samozřejmě i slečně Špotákové ke skvělému triumfu. I u ní mám nefalšovanou radost - kdesi jsem četl o její slabosti pro punk a tvrdou hudbu :-)

Autor: Aleš Vébr | pátek 31.8.2007 19:19 | karma článku: 16,11 | přečteno: 1535x
  • Další články autora

Aleš Vébr

Plzeňský masakr práva (a státu)

Mám toho na román. Ale přečtěte si, prosím, alespoň v několika bodech, kam všude sahají chapadla mafie kolem plzeňských práv a jejich bosse Milana Kindla. A pak si to hoďte...

12.10.2009 v 11:35 | Karma: 48,77 | Přečteno: 53874x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Dělá největší prasárny D. Rath?

Fackovací panák MFDnes a řady blogerů David Rath na sebe vzal z pohledu médií snad všechny hříchy socdem hejtmanského světa. Přitom se odehrávají v krajích zvěrstva, vedle nichž je i Bušinovo šibalství takovým kriminálně-politickým softpornem...

17.7.2009 v 11:38 | Karma: 38,79 | Přečteno: 7077x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Výročí smrti Pavla Wonky=hanba "demokracie"

Včera uplynulo 21 let od tragického úmrtí Pavla Wonky. Mechanika z Vrchlabí, signatáře Charty 77, poslední oběti komunistického režimu. Toto výročí dokumentuje ubohost postbolševického establishmentu.

27.4.2009 v 15:10 | Karma: 34,15 | Přečteno: 4389x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

Žebráme o plyn, přitom Nory okrádáme..

Nedávný ruský plynový blackout nasměroval naděje celé Evropy k norské alternativě. České předsednictví EU tak učinilo ze své "E"nergetické priority správně jako akční superprioritu otázku zabezpečení v oblastech elektriky a strategických surovin.

26.2.2009 v 8:40 | Karma: 45,05 | Přečteno: 18738x | Diskuse| Politika

Aleš Vébr

S kriminálem (a MS) na krku

Před dvěma týdny jsem stanul před soudem v postavení žalovaného. Poprvé. Pokud pocházíte z uspořádaných rodinných, sociálních, sexuálních i jiných poměrů, je to vskutku jedinečný zážitek. Zvláště ve městě, jež je synonymem zločinu, a v němž začala největší sportovní show české historie..

20.2.2009 v 9:20 | Karma: 30,93 | Přečteno: 2945x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5753x
Soukromý zemědělec. Spolupracovník / "agent" TV Nova v kauze gangu šibalů z Vysočiny. Tvůrce golfového hřiště Ještěd. Jsem obětí konkursní mafie. Spolupracovník investigativního týmu Natvrdo (z toho důvodu tato fotka - po dohodě s redakcí).


www.alesvebr.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy